Aktivnosti pomorske policije

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POMORSKA_POLICIJA/camac.jpg

Foto: Ilustracija 

Pomorska je policija tijekom proteklog vikenda,  radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, odnosno povećanja sigurnosti kupača, ronilaca i nautičara, provodila pojačani nadzor na moru.

Kontrolirano je 112 plovila, od čega 23 hrvatska i  89 stranih plovila te 148 osoba, odnosno 24 hrvatska i 124 strana državljana. 

Policijski službenici utvrdili su 128 prekršaja, među kojima 108 prekršaja nepropisnog glisiranja (24 državljana Slovenije, 23 državljana Njemačke, 14 državljana Italije, 13 državljana Nizozemske, 12 državljana Austrije, osam državljana Belgije, sedam hrvatskih državljana, tri državljana Danske te po jedan državljanin Srbije, Poljske, Norveške i Češke).

Za napomenuti je da su od 12 državljana Austrije, dvojica sankcionirana zbog plivanja na udaljenosti od 560 metara od obale (prekršaj se procesuira po istom članku kao i nepropisno glisiranje). Od ostalih prekršaja iz Pomorskog zakonika, utvrđeno je devet prekršaja neposjedovanja potrebitih dokumenata na plovilu i jedan prekršaj neposjedovanja uvjerenja o osposobljenosti.  Iz ostalih zakona, utvrđeno je šest prekršaja obavljanja športskog ribolova bez dozvole, tri prekršaja obavljanja ribolova u luci i jedan prekršaj alkohola na plovilu.



Pisane vijesti