Analiza, trendovi i komentari stanja sigurnosti u 2020. godini

Slika 2021/04/15-04-000.jpg

Analizirali smo stanje sigurnosti u Hrvatskoj tijekom 2020. godine, prikazali dvadesetogodišnje trendove pojedinih vidova kriminaliteta te komentirali kako su mjere za sprječavanje širenja COVID-19 utjecale na kriminalitet

Foto: ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske svake godine objavljuje „Statistički pregled temeljnih sigurnosnih pokazatelja i rezultata rada u 2020. godini“ u kojem su statistički prikazani sigurnosni pokazatelji za proteklu godinu.
 
Međutim, kako bi javnost bolje stekla uvid u stanje sigurnosti tijekom 2020. godine ove smo godine izradili zasebnu publikaciju „COVID i kriminalitet u 2020. - Komentar pokazatelja sigurnosti u Republici Hrvatskoj“.
 
Po prvi puta donosimo vam analizu osnovnih pokazatelja sigurnosti u 2020. godini, ali i dugogodišnji pregled trendova pojedinih vidova kriminaliteta te komentare stručnih službi policije o tome kako su mjere, koje su se u Europi i Hrvatskoj provodile radi suzbijanja širenja COVID-19, utjecale na kriminalitet.
 
Kakvo je bilo stanje sigurnosti u vašoj policijskoj upravi; u čemu je policija vaše županije bila više ili manje uspješna; kako izgleda prosječan počinitelj kaznenog djela u Hrvatskoj; kakva se vozila najčešće kradu; ima li danas više ubojstava ili nam se samo čini; ako je na cestama bilo manje poginulih, znači li to da Kobre nisu imale posla; jesu li se obistinile najave o povećanom riziku od nasilja u obitelji; jesu li mladi zbog povećane izloženosti internetu tamo činili i više protupravnih djela ili su češće bili žrtve; možete li pogoditi koliko je policija preventivnih programa odradila u godini kada se nismo mogli okupljati?
 
Odgovore na ova i druga pitanja pronađite na stranicama koje slijede.
 


Hvala vam na povjerenju – mi brinemo za vašu sigurnost!

Sve Statističke preglede temeljnih sigurnosnih pokazatelja i rezultata rada te Biltene o sigurnosti cestovnog prometa pročitajte ovdje.

Stranica