Blagdanska čestitka potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića

Slika 2021/12/2022-960x540-front-PPVRH.jpg

Pravovremeno ste se i spremno prilagođavali svim novima potrebama, humanitarno se angažirali u saniranju posljedica razornih potresa i bili maksimalno na usluzi građanima te sve redovne zadaće ispunjavali podjednako uspješno

Poštovane policajke i policajci,
pripadnice i pripadnici civilne zaštite,
djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,

 
Drugačiji, krizni izazovi započeti tijekom 2020. godine niti u godini koju ostavljamo za sobom nisu jenjali.


Cijenjeni djelatnici sustava unutarnjih poslova,
svi ste se vi u godini za nama, unutar svojih užih područja djelovanja, s izazovima nosili pripravno i smireno te niti u jednom pogledu niste dozvoljavali da često teški i zahtjevni uvjeti utječu na profesionalnost i visoke standarde obavljanja vaših svakodnevnih zadaća.

Dosljedno ste i odgovorno obavljali poslove provedbe zakona, zaštite ustavnopravnog poretka naše države i očuvanja prijeko potrebnog mira i sigurnosti.

Pravovremeno ste se i spremno prilagođavali svim novima potrebama, humanitarno se angažirali u saniranju posljedica razornih potresa i bili maksimalno na usluzi građanima te sve redovne zadaće ispunjavali podjednako uspješno.

Posljednja potvrda takve profesionalne fleksibilnosti i sustavne funkcionalnosti našeg sustava, izvanrednim stanjima usprkos, stigla nam je iz međunarodnih krugova i to u najkonkretnijem obliku – potvrdi ispunjenja svih uvjeta za ulazak u schengensko područje i ulazak u program izuzeća od viza za SAD.

Čestitam vam na vašem doprinosu i tom što svakodnevno, uporno i pribrano radite za sve naše stanovnike i drage goste te vam u ovo blagdansko vrijeme želim da i u budućem radu budete jednako nepokolebljivi u očuvanju i zaštiti općeg dobra kojeg svi uživamo.

Upravo Božić, s vrijednostima koje predstavlja, čini pravu prigodu za prisjetiti se važnosti zajedništva, ujedinjenosti i empatije.

Posebice je to važno jer izvanredne okolnosti, koliko god trajale i koliko god iscrpljujuće bile, još uvijek nisu iza nas i iziskuju našu strpljivost.

Svima nam stoga, više nego ikad, želim staložen duh, mir, suosjećajnost i otvorenost prema potrebama drugih, a ponajviše onima među vama koji će blagdanske trenutke provesti radno, na terenima diljem Lijepe Naše.

Sa željom da iduća godina bude godina zdravlja, zajedništva i razuma, čestit vam Božić i sretna nova 2022. godina!

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova
dr. sc. Davor Božinović

 


 

Stranica