Božićno-novogodišnji susret na graničnom prijelazu Rupa

Slika topvijesti/2014/prosinac/3granice.jpg

Granica je danas mjesto koje spaja i okuplja policije svih triju zemalja u zajedničkim naporima da se stanovnici s bilo koje granice osjećaju sigurno i zaštićeno. 

Foto: PU primorsko-goranska 

U prigodi predstojećih blagdana na graničnom prijelazu Rupa u petak, 19. prosinca, upriličen je božićno-novogodišnji susret predstavnika policija Italije, Slovenije te PU primorsko-goranske i istarske, kojim je obilježena još jedna godina dobre suradnje.

Susretu u organizaciji Policijske uprave primorsko-goranske nazočili su: iz Policijske uprave Trst, questor  Giuseppe Padulano sa suradnicima te Manuela de Giorgi, voditeljica sektora granične policije Trst, direktor Policijske uprave Koper, Danimir Rebec sa suradnicima, direktor Policijske uprave Novo Mesto, Janez Ogulin sa suradnicima, inspektori za granicu i strance Matjaž Kondardi i Marjan Bavec iz Policijske uprave Ljubljana te načelnik Policijske uprave istarske, Dragutin Cestar sa suradnicima.  Susretu je nazočio i Fabio Steffe, predsjednik društva Sever za Primorsko in Notranjsko.

U ime domaćina dobrodošlicu je zaželjela Senka Šubat, načelnica Policijske uprave primorsko-goranske. Uz izraze dobrodošlice zahvalila je svima na dosadašnjoj suradnji kako do ulaska Hrvatske u Europsku uniju, tako i na potpori na putu pristupa Schengenskom prostoru.

Posebno je naglasila kako je granica danas mjesto koje spaja i okuplja policije svih triju zemalja u zajedničkim naporima da se stanovnici s bilo koje granice osjećaju sigurno i zaštićeno.

Također, zahvalila se svima na dobroj suradnji tijekom turističke sezone, ali i na kontinuirano kvalitetnoj suradnji  na drugim segmentima policijskog posla kao što su: suzbijanja prekograničnog kriminaliteta, nezakonitih migracija i drugih kažnjivih radnji.

Prigodnim riječima, potvrđujući vrlo dobru suradnju i spremnost za njezin nastavak i unapređenje u narednom razdoblju u interesu boljitka stanovnika svih triju zemalja, obratili su se questor  Giuseppe Padulano, direktor Danimir Rebec i načelnik Dragutin Cestar.

Ovom prigodom svi sudionici susreta razmijenili su prigodne poklone i čestitke povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.



Pisane vijesti