Budi primjer – nosi kacigu

Slika topvijesti/godina_2009/svibanj/kaciga_vz.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin su, zajedno s nastavnikom tehničke kulture i djelatnicima osiguravajućeg društva „Allianz“ - Podružnica Varaždin, kod Osnovne škole Trnovec Bartolovečki proveli preventivnu akciju „Budi primjer – nosi kacigu“ u sklopu koje su dijelili i zaštitne kacige.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin su, zajedno s nastavnikom tehničke kulture i djelatnicima osiguravajućeg društva „Allianz“ - Podružnica Varaždin, početkom ovog tjedna u jutarnjim satima kod Osnovne škole Trnovec Bartolovečki proveli preventivnu akciju „Budi primjer – nosi kacigu“ u sklopu koje su dijelili i zaštitne kacige.

Cilj je navedene akcije doprinos  stvaranju prometne kulture kod djece, a samim time i većeg poštivanja prometnih propisa s njihove strane, kao i veća tehnička ispravnost bicikala koje djeca koriste prilikom dolaska u školu.

Kako je riječ o preventivnoj akciji, jedini uvjet za dobivanje zaštitne kacige bila je ispravnost bicikla kojim su došli u školu, kao i posjedovanje potvrde za samostalno upravljanje, tako da je vrlo brzo podijeljeno oko 50 kaciga.

Međutim, bilo je i učenika koji su vozili neispravne bicikle i to u tolikoj mjeri da na biciklima nema ni prednje niti zadnje kočnice! S takvim su učenicima nastavničko osoblje i ravnateljica škole porazgovarali, a neispravni su bicikli pohranjeni u prostorije škole. Djelatnici škole pozvat će roditelje tih učenika da preuzmu bicikle, kako bi ih se upozorilo na neispravnosti te da su i oni odgovorni za sigurno sudjelovanje svoje djece u prometu.

Provedena je akcija pozitivno djelovala na djecu i prisutne roditelje te ukazala na nužnost roditeljskog nadzora prilikom upućivanja djeteta u školu, kako bi se prije svega sačuvali zdravlje i životi djece, dok su dobivene zaštitne kacige samo jedan od dokaza njihove odgovornosti.

Akcija „Budi primjer – nosi kacigu“ provodi se do kraja ovog tjedna kod osnovnih škola u Gradu Varaždinu te u mjestima Šemovec, Sračinec, Gornji Kneginec i Donji Kućan.



Stranica