Buduća suradnja policije i KHL-a

Slika topvijesti/2013/kolovoz/sastanak01.jpg

U Ravnateljstvu policije u srijedu, 28. kolovoza, održan je radni sastanak predstavnika Ravnateljstva policije i Kontinentalne hokejske lige (KHL) na temu suradnje u predstojećem razdoblju kroz Prvenstvo–međunarodno sportsko natjecanje obzirom na sudjelovanje KHL Medveščak iz Zagreba u spomenutom natjecanju.

Foto: MUP

U Ravnateljstvu policije u srijedu, 28. kolovoza, održan je radni sastanak predstavnika Ravnateljstva policije i Kontinentalne hokejaške lige (KHL) na temu suradnje u predstojećem razdoblju kroz Prvenstvo – međunarodno sportsko natjecanje  na kojem sudjeluje KHL Medveščak iz Zagreba.

Delegaciju KHL-a predvođenu Skoropupov Vadim Viktorovičem, direktorom kontrole i proceduralnih pitanja KHL-a, u kojoj su bili i predstavnici KHL Medveščaka, na čelu s Antoniom Zujićem primio je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić sa suradnicima

Na sastanku se razgovaralo o pravnom i operativnom opsegu predstojeće suradnje, posebice vezana uz provedbu Zakona o suzbijanju nereda na športskim natjecanjima, odnosno provedbe granične kontrole jer su klubovi koji su uključeni u KHL i zemlje Europske unije (Latvija, Slovačka i Hrvatska) te Ruska Federacija, kao i Ukrajina, Bjelorusija te Kazahstan.

Dogovorena je i naglašena potreba za tijesnom suradnjom, koja će se uokviriti Protokolom, a kojeg će potpisati glavni ravnatelj policije Vlado Dominić i predsjednik Upravnog odbora – predsjednik KHL-a Aleksandar Medvedev. Protokol će se potpisati na svečanosti koja će se održati na prvoj hokejaškoj utakmici u predstojećem dijelu sezone kad Medveščak ugošćuje moskovski CSKA.



Pisane vijesti