Čestitka potpredsjednika Vlade Božinovića i glavnog ravnatelja policije Miline

Slika /2021/8/Globaladmin-naslovnica-4.jpg

Na današnji dan 1995. godine Hrvatska je bila ujedinjenija nego ikada sa željom ostvarenja hrvatskog sna o slobodi

Uvaženi hrvatski branitelji, policijski službenici i službenice, cijenjeni građani i građanke Republike Hrvatske,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja jedan je od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti, datum od kojeg se samostalnost i neovisnost Republike Hrvatske proglašena 1991. godine, uistinu započinje živjeti.

Na putu ostvarenja tog velikog trenutka oslobađanja okupiranog teritorija naše domovine, cijelo vrijeme bila je prisutna hrvatska policija, u početku ratnih zbivanja jedina formalna oružana sila s legitimitetom obrane, a kasnije suvereni partner oslobodilačkoj hrvatskoj vojsci u svim važnim bojnim akcijama i operacijama.

Ponosni u sjećanju na nezamjenjivu, presudnu ratnu ulogu hrvatske policije, prisjećamo se danas prvih hrvatskih redarstvenika, koji su Hrvatsku branili, stvarali i oslobađali svojim životima, a posebice se prisjećamo desetorice policijskih službenika poginulih u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“. Nijedna hvala nije dovoljna za njihovu žrtvu.

Na današnji dan 1995. godine Hrvatska je bila ujedinjenija nego ikada sa željom ostvarenja hrvatskog sna o slobodi.

Jedinstvena, složna i snažna u namjeri okončanja mučnog razdoblja rata, postigla je željeno, što svima nama treba biti dodatni poticaj za učinkovitije svladavanje današnjih neizvjesnosti i izazova.

S takvom težnjom, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, a posebice policijskim službenicima i pripadnicima specijalnih postrojbi policije, sudionicima ove trijumfalne vojno-redarstvene operacije, čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!Pisane vijesti