Čestitka potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Božinovića i glavnog ravnatelja policije Miline

Slika /topvijesti/2019/Rujan/%C4%8Cestitka%20za%20Dan%20policije%20ministar%20i%20glavni%20ravnatelj%20policije/ppvrh-grp-cestitka-2019.jpg

Zahvaljujemo Vam na svemu što radite za zaštitu i sigurnost hrvatskih i europskih građana i svih posjetitelja Lijepe naše!



Poštovane policajke i policajci,

djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, povodom najvažnijeg dana za hrvatsku policiju, 29. rujna – Dana policije i blagdana njenog zaštitnika svetog Mihovila, upućujemo vam najiskrenije čestitke.
 
Svima vama ponajviše čestitamo i zahvaljujemo na požrtvovnosti i odlučnosti u nošenju sa izazovnim, zahtjevnim i neizvjesnim okolnostima koje su nas sve pratile tijekom 2020. godine.
 
Neovisno o vrsti i težini kriza koje su se pojavile, vaša briga o općem dobru, sigurnosti Republike Hrvatske i njenih stanovnika, provedbi zakona, zaštiti ustavnopravnog poretka i demokratskih vrijednosti bila je, kao i uvijek, predana, temeljita i odgovorna.
 
Upravo zbog vaše angažiranosti i pristupa poslu cjelokupni sustav unutarnjih poslova brzo se i učinkovito prilagodio novonastaloj situaciji i iznimno brzo ovladao novim radnim zadacima, prvenstveno radi dobrobiti i zaštite stanovnika Hrvatske i njenih gostiju.
 
Uza sve izvanredne zadaće izazvane epidemijom i zagrebačkim potresom, redovne profesionalne dužnosti obavljali ste posvećeno i bez zastoja te i u ovoj godini bilježimo rezultate u svim područjima rada. Posebno bismo istaknuli veliki doprinos hrvatske policije ovogodišnjoj turističkoj sezoni.
 
Za vaš dan želimo da se s ovim izvanrednim okolnostima i popratnim neizvjesnostima nosite suvereno i kompetentno kao i dosad.
 
Mi ćemo, kroz najavljenu reformu policije, nastaviti brinuti o vašem profesionalnom razvoju i suvremenosti radnih uvjeta, o vašoj zaštićenosti i adekvatnoj opremljenosti, a vi i dalje čuvajte sve nas, no pritom nikako ne zaboravite čuvati i sebe i svoje najmilije.
 
Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina



Stranica