Dan otvorenih vrata Policijske akademije i PU zadarske na Pagu

Slika topvijesti/2018/05_svibanj/pag_00.jpg

Naime, kako bi se što više mladih upoznalo s policijskim zanimanjem i prijavilo na natječaj, Policijska uprava zadarska, u suradnji s Policijskom akademijom, organizirala je Dan otvorenih vrata

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. godini, kojim se traži 600 novih policajaca. 

Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenule su  niz  aktivnosti kojima se promovira Policijska škola s ciljem prekvalifikacije kandidata  za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2018./2019. godinu.    Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2018./2019. godini, kojim se traži 600 novih policajaca. 

U tu svrhu, promotivne aktivnosti – Dan otvorenih vrata održale su se danas na Pagu,  na Branimirovoj obali.

Na Danu otvorenih vrata sudjelovali su i načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja Mirjana Abramović kako bi prisutnima, u neposrednom kontaktu dali što više informacija o natječaju ali i samoj izobrazbi za zanimanje policajac.

Podršku manifestaciji dao je ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, koji je u izjavi za medije kazao kako je ove godine po prvi put  raspisan natječaj za veći broj budućih policajaca, te dodao da je „Hrvatski policajac prijatelj hrvatskog naroda...“, a potom je obišao zadarske policajce koji su posjetiteljima pokazivali znanja i vještine, kao i opremu, naoružanje i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu. Nakon toga je nazočio svečanoj sjednici upriličenoj povodom proslave Dana Grada Paga.

Policijski demo timovi i ovaj su put privukli najviše pažnje. Demo tim sastavljen od policajki i policajaca temeljne, prometne i granične policije, prikazao je okupljenima pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem.

Interventni policajci prezentirali su tehnike borilačkih vještina koje koriste prilikom primjene policijskih ovlasti kao i rukovanje opremom koja je specifična za ovaj rod policije, a koristi se prilikom osiguranja većih okupljanja i uspostave narušenog javnog reda i mira i naravno izazvali najveći pljesak.

Posjetiteljima, a posebno mladima do 28 godina prikazali su se danas na Pagu praktična znanja i vještine koja mogu steći tijekom školovanja (prekvalifikacije) na Policijskoj školi:

-       pravilna uporaba i rukovanje vatrenim oružjem,

-       primjena policijskih ovlasti,

-       tehnike borilačkih vještina,

-       pokazne vježbe službenog psa

-       te provjera tjelesnih i motoričkih sposobnosti mladih koje su potrebne za upis.          

Javi se i ti na natječaj i postani hrvatski policajac!



Pisane vijesti