Demantij na članak objavljen u Jutarnjem listu

Slika ILUSTRACIJE/policija5.jpg

U Jutarnjem listu, broj 4818 od 12. prosinca 2011. godine na stranici broj 9 u članku novinara Vedrana Strukara pod gore navedenim naslovom iznesene su netočne tvrdnje kako u naslovu, tako i u samom tekstu.

 

U Jutarnjem listu, broj 4818 od 12. prosinca 2011. godine na stranici broj 9  u članku novinara Vedrana Strukara pod gore navedenim naslovom iznesene su netočne tvrdnje kako u naslovu, tako  i u samom tekstu.

U tekstu stoji „Najviše zvanje, primjerice, dodijeljeno je čak i tajnici Ministarstva Kristini Božinović.....!“

Ova tvrdnja nije točna jer Kristina Božičević (u tekstu nije točno prezime) obnaša funkciju Tajnice Ministarstva, što prema kategoriji radnih mjesta državnih službenika sukladno Zakonu o državnim službenicima i Uredbi o klasifikaciji radnih mjesta državnih službenika, spada u rang rukovodećih državnih službenika, kao i u svim ministarstvima.

Dakle, samim time, takvo radno mjesto tajnice/tajnika Ministarstva nema nikakve veze s radnim mjestima policijskih službenika, odnosno navedeno radno mjesto ne spada u kategoriju radnih mjesta policijskih službenika koja su utvrđena u Uredbi o klasifikaciji radnih mjesta policijskih službenika.

Budući da predmetna nije na radnom mjestu u kategoriji radnih mjesta policijskih službenika, nije mogla niti dobiti nikakvo zvanje niti prevođenje u zvanje, sukladno propisima o policijskim službenicima, pa čak ni „najviše zvanje“ kako piše u novinarskom članku.

 U svakom slučaju, gđa. Božičević osobno, također ne posjeduje ni nikakav „čin generala“, niti joj ga je itko ikada dodijelio

  MUP RH je tražio da se sukladno odredbama čl. 40, 41. i 42. Zakona o medijima ovaj demantij objavite u sljedećem izdanju.



Pisane vijesti