Djelatnici centra "Ivan Vučetić" gostovali u Gimnaziji "Fran Galović"

Slika topvijesti/2016/travanj/CKV_krizevci_00.jpg

U Gimnaziji „Fran Galović“ u Koprivnici u petak, 29. travnja, u sklopu Dana otvorenih vrata, gostovali su djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba i policijski službenici iz Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Foto: PU koprivničko-križevačka

U Gimnaziji „Fran Galović“ u Koprivnici u petak, 29. travnja, u sklopu Dana otvorenih vrata, gostovali su djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba i policijski službenici iz Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Posjet se sastojao od dva dijela i to uvodnog – teoretskog dijela predavanja te radionice. U uvodnom djelu predavanja Zdenko Mindum, Adela Makar i Daniela Dekanić govorili su o daktiloskopiji, biološkim tragovima, drogama, toksikološkim vještačenjima.

U drugom djelu radionice predavači su učenicima na praktičan način pokušali približiti poslove forenzike i kriminalistike, kako se izuzimaju otisci prstiju, izazivaju tragovi papilarnih linija. Učenici su nakratko i sami mogli biti forenzičari te izuzimati otiske prstiju, razgledati opremu koju forenzičari koriste.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje.



Pisane vijesti