Dodjela financijskih sredstava u okviru Fonda za unutarnju sigurnost


Dana 27. prosinca 2018. godine Europska komisija dodijelila je Republici Hrvatskoj, Ministarstvu unutarnjih poslova u okviru hitne pomoći Fonda za unutarnju sigurnost-Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, projekta „Jačanje aktivnosti granične kontrole na hrvatskom dijelu vanjske granice zbog povećanog migracijskog pritiska“ iznos od 6.788.901,28 EUR za razdoblje od 1. rujna 2018. godine do 30. studenog 2019. godine.

Svrha projekta je osigurati kontrolu vanjske granice s Bosnom i Hercegovinom te Republikom Srbijom jačanjem kapaciteta za odgovor na situacije koje zahtijevaju intervenciju snaga granične policije.

Jačanje kapaciteta graničnog nadzora u Republici Hrvatskoj rezultiralo je smanjenjem broja nezakonitih prelazaka granice te aktivnosti krijumčarenja migranata kao i mreža za trgovinu ljudima aktivnih u regiji.
Provedbom aktivnosti projekta pojačana je zaštita granice Republike Hrvatske koja je ujedno i najdulja kopnena vanjska granica Europske unije.

FOTO: ilustracija

Priopćenja | Suradnja | Nabava i investicije