Dodjela financijskih sredstava za nabavu pogonskog goriva

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MUP_ILUSTRACIJE/zastava_mup.jpg

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i projekte Europske unije tijekom srpnja 2018. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Nabava pogonskog goriva za plovila za nadzor državne granice na moru (2018. i 2019. godina)" u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza.

Svrha ovog projekta je opskrba godišnjom zalihom goriva za polovila tip A i B, s ciljem potpune operativnosti plovila za provođenje nadzora vanjske granice EU na moru. Realizacijom projekta u značajnoj mjeri postići će se funkcionalnije i učinkovitije nadziranje vanjske granice EU, a na taj način povećati stanje sigurnosti na „plavoj granici" te spriječiti svi oblici prekograničnog kriminaliteta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.851.951,55 EUR sa PDV-om što predstavlja 100% ukupnih opravdanih troškova projekta.  Opravdani troškovi projekta će se kao operativna potpora u potpunosti financirati iz Fonda za unutarnju sigurnost – Instrument za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza.



Pisane vijesti