Dodjela financijskih sredstava za provedbu projekta

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Dodjela financijskih sredstava za provedbu projekta „Održavanje plovila za nadzor državne granice na moru i rijekama za 2019. i 2019. godinu“

Foto: ilustracija
 
Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske Unije temeljem Odluke o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Održavanje plovila za nadzor državne granice na moru i rijekama za 2019. i 2019. godinu“ od 17. prosinca 2018. godine u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza kao i Dodatka Odluci o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta od 23. listopada 2019. godine, donijela je Dodatak Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta.
 
Dodatkom Sporazumu od 29. listopada 2019. godine izmijenjena je ukupna vrijednost projekta sa 3.750.000,00 EUR s PDV-om na 2.300.000,00 EUR s PDV-om iz sredstava Fonda za unutarnju sigurnost – Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, što predstavlja 100% ukupnih opravdanih izdataka iz nacionalnog programa Fonda za unutarnju sigurnost u okviru nacionalnog cilja Operativne potpore za granice.
 
Svrha ovog projekta je osiguravanje potpune tehničke operativnosti službenih plovila pomorske i riječne policije u obavljanju nadzora državne granice na moru i na rijekama, tj. vanjske granice EU na moru i na rijekama.
 
Realizacijom projekta u značajnoj će se mjeri postići funkcionalniji i učinkovitiji nadzor vanjske granice EU što će neposredno utjecati na smanjenje svih oblika prekograničnog kriminaliteta te će ojačati stanje sigurnosti.
 
Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta možete pročitati OVDJE.

Pisane vijesti | Međunarodna suradnja