Dodjela financijskih sredstava za provedbu projekta „Monitoring prisilnih udaljenja 2024“

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Ukupna vrijednost projekta iznosi 400.000.00 s PDV-om, od čega je 75% ukupno opravdanih troškova projekta sufinancirano sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju, dok je preostalih 25% sredstava osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske

FOTO: ilustracija

Povodom projektnog prijedloga Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave za granicu, Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije donijela je Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Monitoring prisilnih udaljenja 2024“.

Temeljem navedene odluke Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije zaključila je dana 22. travnja 2024. godine Sporazum o provedbi projekta „Monitoring prisilnih udaljenja 2024“ s korisnikom Ministarstvom unutarnjih poslova, Upravom za granicu.

Svrha projekta je osiguranje nadzora prisilnih udaljenja koji podrazumijeva stalan i neovisan nadzor provođenja prisilnih udaljenja kako bi se utvrdilo provode li se prisilna udaljenja državljana trećih država iz EGP-a na način da se poštuju njihova temeljna ljudska prava.
 

Priopćenja | Projekti | Vanjski i europski poslovi