Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/auto_policija1.jpg

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom. Sumnja se da je od svibnja do studenog 2012. počinio  

Foto: Ilustracija   

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom. Sumnja se da je od svibnja do studenog 2012. počinio kazneno djelo prijevare na štetu 66-godišnjeg hrvatskog državljanina. Stariji muškarac je s osumnjičenikom sklopio ugovor o reguliranju međusobnih prava, prema kojem se osumnjičenik obvezao pomoći mu u rješavanju poslovnih problema i ishodovanju kredita. Također se obvezao brinuti o njegovim interesima u postupcima pred državnim tijelima, jer oštećeni nije poznavao pravne propise. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 47-godišnjak oštećenom prezentirao netočne podatke,  između ostalog i to da mu je pokrenuta ovrha nad nekretninama, te ga je, održavajući istog u zabludi, naveo da potpiše ugovor kojim mu je oštećeni darovao dvije nekretnine i vozilo, kako bi navedenu imovinu sačuvao od ovrhe. Osumnjičenik je nakon toga jednu nekretninu prodao, a novac zadržao za sebe. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 15 milijuna kuna. Protiv 47-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu te je doveden pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti