Dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih tvari

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MANJE_ORUZJA_MANJE_TRAGEDIJA/momt04.jpg

Podsjećamo, još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. 

Foto: Ilustracija 

Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u srijedu, 18. prosinca, zabilježene su dvije dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih tvari.

Osoba iz Lipovca koja je željela ostati anonimna, u večernjim satima je dragovoljno predala policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu dvije ručne obrambene bombe, jednu detonatorsku kapsulu, 150 komada streljiva za automatsku pušku te 0,6 kg vojnog eksploziva TNT. U prostorijama Policijske postaje Županja, osoba koja je također željela ostati anonimna, dragovoljno je predala malokalibarski pištolj marke „CZ“, okvir za pištolj i 8 komada pripadajućeg streljiva.

Na području PU koprivničko-križevačke, u srijedu, 18. prosinca, jedan građanin je odlučio predati oružje i eksplozivna sredstva koja je nezakonito posjedovao, te je na taj način izbjegao moguće prekršajne i kaznene sankcije.Tako je osoba s križevačkog područja dragovoljno predala pušku ručne izrade, ručnu bombu i kilogram crnog baruta.

Nasuprot ovom pozitivnom primjeru, u srijedu, 18. prosinca, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da 53-godišnjak s križevačkog područja nedozvoljeno posjeduje poluautomatsku pušku, jedan puščani mehanizam bez cijevi, tijelo ručnog bacača raketa, 664 komada raznog streljiva i dijelove oružja. Oružje i streljivo mu je oduzeto. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv 53-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. 

 

„Manje oružja, manje tragedija“ – predajte oružje bez sankcija

 

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti