Dvojac osumnjičen za više kaznenih djela

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVAC/mito_korupcija.jpg
Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Sesvete dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika (37 i 64) zbog osnova sumnje da su zajedno ili pojedinačno počinili više kaznenih djela.
 
Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom kolovoza i rujna prošle godine počinio tri prijevare, utaju, četiri računalne prijevare i 12 pokušaja računalne prijevare . Učinio je to na način da je oštećenima uzimao novac za zaposlenje u raznim institucijama u Hrvatskoj ili inozemstvu i tako ih dovodio u zabludu. Kaznena djela računalne prijevare počinio je koristeći ranije otuđene bankovne kartice s kojih je otuđio novac, dok je utaju počinio sredinom rujna prošle godine kada je tijekom jedne prijevare od oštećenog uzeo novac i ribičku opremu.
 
Osumnjičeni 64-godišnjak je 20. kolovoza prošle godine u Gornjoj Stubici, u Ulici Svetoga Mateja, počinio kazneno djelo krađe kada je iz kuće oštećenog otuđio novac.
 
Osim toga, osumnjičeni su 21. kolovoza zajedno počinili kazneno djelo prijevare kada su oštećenog doveli u zabludu obećanjem zaposlenja u gradskoj instituciji i otuđili mu novac.
 
Ukupno nastala materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 45.600 kuna.
 
Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.


Pisane vijesti