Građani dragovoljno predali minsko-eksplozivna sredstva

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NASILJE_ORUZJE_NAPADI/Raketa_oruzje.jpg

Foto: ilustracija

Jučer su na području Policijskih postaja Karlovac i Ozalj dvoje građana (56 i 52 godine) policijskim službenicima PU karlovačke dragovoljno predali ukupno 245 komada raznog streljiva, jednu ručnu bombu, dva kilograma eksploziva, sedam komada trenutnih tromblonskih mina i 10 spremnika za streljivo. Minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

 

'Manje oružja, manje tragedija' – predajte oružje bez sankcija  

Podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti