Hrvatska i Albanija: međusobno priznavanje vozačkih dozvola

Slika topvijesti/2012/sijecanj/albanija_vd.jpg

Sporazum je s hrvatske strane potpisao Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova RH, dok ga je u ime Albanije potpisao Edmond Haxhinasto, zamjenik predsjednika Vlade i ministar vanjskih poslova.

Tijekom dvodnevnog službenog posjeta predsjednika Ive Josipovića predsjedniku Albanije Nj. E. Bamiru Topiju, 23. siječnja je u sklopu bilateralnog susreta dvaju izaslanstava potpisan i Sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola.

Sporazum je s hrvatske strane potpisao Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova RH, ujedno i član izaslanstva predsjednika Josipovića, dok ga je u ime Albanije potpisao Edmond Haxhinasto, zamjenik predsjednika Vlade i ministar vanjskih poslova.

Njime se uređuju pitanja uzajamnog priznavanja i zamjene nacionalnih vozačkih dozvola, a u svrhu razvijanja suradnje na području unutarnjih poslova, te poboljšanja sigurnosti cestovnog prometa na državnim područjima Albanije i Hrvatske.    

Drugog dana posjeta, 24. siječnja, ministra Ostojića primio je kolega Bujar Nishani, ministar unutarnjih poslova Republike Albanije. Dvojica su ministra tijekom susreta izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, čijem unapređenju u prilog ide i dan ranije potpisani Sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola. 

Razgovarali su i o drugim vidovima suradnje dvaju ministarstava, a na kraju sastanka ministar Ostojić pozvao je albanskog kolegu u uzvratni posjet. 



Pisane vijesti