Hrvatski policajci osvojili tri medalje na Europskim igrama

Slika topvijesti/2018/10_listopad/Natjecanje_1_10_2018.jpg

Policijski službenici MUP-a Sandro Mrđenović, Zvonimir Rebolj i Branimir Lovren vratili su se sa 7. Europskih policijskih i vatrogasnih igara iz Španjolske sa osvojene dvije zlatne i jednom srebrnoj medalji u boksu. 
Tako je Sandro Mrđenović, pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, osvojilo zlato u srednjoj kategoriji do 75 kilograma, Zvonimir Rebolj iz PU osječko-baranjske isto zlato u teškoj kategoriji do 91 kilograma, a Branimir Lovren, također iz ATJ Lučko, srebro u superteškoj kategoriji plus 91 kilogram.

Njih trojica bili su jedini predstavnici MUP-a RH na ovim igrama, a svi su i hrvatski boksački reprezentativci. Branimir Lovren je aktualni svjetski prvak sa Svjetskih policijskih i vatrogasnih igara  koje su prošle godine održane u Los Angelesu. U finalu Branimir Lovren i Zvonimir Rebolj svoje su snage odmjerili sa predstavnicima Rusije, a Sandro Mrđenović sa predstavnikom domaćina Španjolske.
Na Europskim policijskim i vatrogasnim igrama, koje su održane od 21. do 29. rujna u sedam španjolskih gradova, u 60 sportova natjecalo se 50 nacija.

Upravo je s ciljem promicanja sporta u policiji kao iznimno važne aktivnosti za policijske službenike, kako zbog održavanja tjelesne spreme, tako i zbog promocije i ugleda policije u zemlji i svijetu ove je godine osnovano Povjerenstvo za sport MUP-a na čelu kojeg je zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić. Uz to, Povjerenstvo daje podršku vrhunskim sportašima policijskim službenicima kojih u MUP-u trenutno ima oko 170.



Pisane vijesti