Interpolova radionica u Zagrebu

Slika topvijesti/2018/02_veljaca/prsa_00.jpg

Trodnevnu radionicu organizirala je Jedinica za borbu protiv terorizma i sprječavanje krijumčarenja radiološko-nuklearnih tvari, a otvorio ju je zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša

Interpolova radionica „Sprječavanje krijumčarenja nuklearnih tvari“ započela je danas 27.2.2018., u hotelu „Dubrovnik“ u Zagrebu. Trodnevnu radionicu organizirala je Jedinica za borbu protiv terorizma i sprječavanje krijumčarenja radiološko-nuklearnih tvari, a otvorio ju je zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

Namijenjena je službenicima državnih tijela koji se bave suzbijanjem krijumčarenja radiološko-nuklearnih tvari država članica Interpola s prostora jugoistočne Europe te je prijavljeno 38 sudionika zemalja jugoistočne Europe (Albanija, Bugarska, Srbija, Makedonija, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Hrvatska).

Cilj radionice je ojačati svjesnost o trenutnim prijetnjama i rizicima međunarodnog terorizma korištenjem radiološkog i nuklearnog materijala. Također, kroz predavanja stručnjaka iz područja radiološko nuklearnih tvari polaznici radionice saznat će koje su to agencije i organizacije koje se susreću sa radiološkim i nuklearnim materijalima, koja je njihova uloga i odgovornost kao i koju vrstu podrške pružaju. Osim toga upoznat će se i sa kapacitetima i sposobnostima Glavnog tajništva INTERPOL-a za pružanje pomoći i podrške u koordinaciji istraga  kaznenih djela koja uključuju radiološke i nuklearne materijale. 



Pisane vijesti