Istarski mališani poslali čestitke policajcima u mirovnim misijama

Slika topvijesti/2013/prosinac/cestitka000.jpg

Obavljajući poslove očuvanja mira u zemljama diljem svijeta, božićne i novogodišnje blagdane mnogi će hrvatski policajci i vojnici provesti daleko od svojih domova. Kako bi im uljepšali blagdane, mališani Dječjeg vrtića Tičićiu Novigradu izradili su im čestitke. 

Foto: PU istarska

Obavljajući poslove očuvanja mira u zemljama diljem svijeta, božićne i novogodišnje blagdane mnogi će hrvatski policajci i vojnici provesti daleko od svojih domova. Kako bi im uljepšali blagdane, mališani Dječjeg vrtića Tičići u Novigradu izradili su im čestitke.

Svojim marljivim radom napravili su oko 140 čestitki, koje će se poslati hrvatskim policajcima i vojnicima diljem svijeta, uz nadu da će njihove iskrene želje nekome, daleko u nepoznatom i nesigurnom svijetu, učiniti ove blagdane ljepšima.

Od Afganistana, Cipra, Kosova pa sve do Haitija, pripadnici hrvatske vojske i policije sudjeluju u mirovnim misijama  te pomažu u izgradnji i usavršavanju nacionalnih policijskih sustava i rekonstrukciji civilnih društava.

Slanje čestitki inicirao je član regionalnog klupa IPA Istra Franko Grabar, a ideju su poduprli Grad Novigrad-Cittanova, Zajednica Talijana Novigrad te dječji vrtići Tičići i Suncokret-Scuola Dell' infanzia Girasole iz Novigrada, Dječji vrtić Višnjan i porečki dječji vrtići Crvenkapica i Paperino.  Mališani su na poleđine čestitki nacrtali božićno-novogodišnje crteže te na taj način poželjeli pripadnicima mirovnih misija najljepše blagdane.



Pisane vijesti