Iz banke otuđeno više od pola milijuna kuna

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/policija14.jpg

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo. Prijeteći pištoljem razoružao je zaštitara te od tri zaposlenice otuđio oko 600 000 kuna.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo. Sumnja se da je osumnjičeni u utorak, 26. studenog, u iznajmljenoj Opel Corsi daruvarskih registracijskih oznaka, došao do Trga Ivana Meštrovića u Zagrebu te naoružan pištoljem i maskiran kapom s prorezima za oči  tzv. fantomkom  ušao u poslovnicu banke, u kojoj su se nalazili zaštitar, tri zaposlenice i nekoliko stranaka. Prijeteći pištoljem razoružao je zaštitara te od tri zaposlenice otuđio oko 600 000 kuna.

Pretragom stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni pronađen je dio otuđenog novca, plinski pištolj i drugi predmeti koji su korišteni u počinjenju kaznenog djela.

Nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, a mjerodavnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.



Pisane vijesti