Izgorjelo polje neobranog kukuruza

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POZARI/pozar_trave.jpg

Foto: ilustracija

U razdoblju od 1. do 9. travnja, na zemljištu između  Daskatice i Vagovine, nepoznati počinitelj je zapalio suhu travu te  vatru ostavio bez nadzora. Vatra se proširila na neobrano polje kukuruza u vlasništvu 75-godišnjaka. Vlasnik štetu procjenjuje na 2000 kuna. Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje na utvrđivanju počinitelja.

Proteklih godina najveći broj požara na otvorenim prostorima zabilježen je upravo u dane sunčanih i toplih vikenda kada građani koriste lijepo vrijeme za obavljanje radova na otvorenom. Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama. Posebice je potreban oprez prilikom radova na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina, jer bi zbog nedovoljne pažnje pri rukovanju vatrom ili zapaljivim predmetima moglo doći do požara koji lako izmaknu kontroli pa se vatra može proširiti na šume, gospodarske i stambene objekte, a time ugroziti i ljudske živote.

Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu. Saznanja o požarima odmah dojavite policiji na broj 192 ili na broj službe za hitne slučajeve 112. Pozivamo građane da dosljedno poduzimaju propisane sigurnosne mjere prilikom spaljivanja na otvorenom prostoru te da poštuju odluku lokalne samouprave (županijske, gradske ili općinske) o spaljivanju korova, trave i drugog otpada biljnog porijekla, u kojoj su propisani uvjeti za spaljivanje.



Pisane vijesti