Izložba oružja otvorena još do 5. svibnja

Slika topvijesti/2013/travanj/izlozba01.jpg

Nagrađujemo deset posjetitelja izložbe koji imaju oružni list besplatnim ispaljivanjem punog nabojnika (15 kom streljiva) iz pištolja HS 2000 cal. 9 mm, na streljani SK „Las“ u Folnegovićevoj 10, Zagreb. Kako biste to ostvarili, potrebno je popuniti listić koji se nalazi na ulazu u prostor izložbe kod knjige dojmova, te ga popunjenog ubaciti u kutiju.  

Foto: MUP 

Zbirka oružja Muzeja policije, u stalnom je nastajanju, a jedna je od onih za koje nam svakodnevno pristižu upiti o njezinu razgledavanju. Trenutačni postav zbirke u Savskoj 39, na aktualnoj izložbi - adekvatan je stoga odgovor svima onima koji su se o njoj interesirali.

Izložba prikazuje vatreno oružje XX. stoljeća, te se osim vojničkog oružja, pištolja i revolvera može razgledati i dugo oružje.

Posebno zanimanje kroz dosadašnji postav izložbe, ali i same zbirke, izazvale su kratke strojnice hrvatske proizvodnje s početka Domovinskog rata. Izrađivane su u malim količinama, odavno se više ne proizvode a bile su pokazatelj snalažljivosti u vremenima embarga na oružje, kada se trebalo oduprijeti neusporedivo nadmoćnijem agresoru.

Osim naoružanja, posjetitelji mogu vidjeti i dio rada kriminalističke traseologije, tj. tragove koji nastaju i ostaju nakon uporabe vatrenog oružja (ubojstva).

U suradnji sa streljačkim klubom „LAS“, nagrađujemo deset posjetitelja izložbe koji imaju oružni list (policajci, vojnici, zaštitari i ostali građani), besplatnim ispaljivanjem punog nabojnika (15 kom streljiva) iz pištolja HS 2000 cal. 9 mm, na streljani SK „Las“ u Folnegovićevoj 10, Zagreb. Kako biste to ostvarili, potrebno je popuniti listić koji se nalazi na ulazu u prostor izložbe kod knjige dojmova, te ga popunjenog ubaciti u kutiju. Posljednjeg dana izložbe izvući ćemo deset  listića s imenima nagrađenih posjetitelja koji nagradu trebaju iskoristiti do 15. lipnja ove godine.

Prilika je, dakle, da ovu zanimljivu izložbu razgledate još do 5. svibnja, u prostorijama MUP-a RH, Savska 39, radnim danom od 8 – 16 sati, te u subotu i u nedjelju od 9 – 13 sati. A sve informacije možete dobiti na broj 01 61 22 105, 61 22 201 ili 61 22 612. Ulaz je besplatan.



Pisane vijesti