Iznuda u noćnom klubu

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVAC/euri2.jpg

Osumnjičeni su u noćnom klubu u Hebrangovoj prisilili oštećenog da plati račun u iznosu od 8.750 kuna za piće koje su naručile zaposlenice kluba, iako im je oštećeni jasno dao do znanja da neće platiti dvije boce šampanjca koje  

Foto: ilustracija

Policijski službenici I. PP Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom, 23-godišnjakom i 31-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iznude na štetu 32-godišnjeg francuskog državljanina.

Osumnjičeni su u utorak, 3. veljače ove godine u noćnom klubu u Hebrangovoj prisilili oštećenog da plati račun u iznosu od 8.750 kuna za piće koje su naručile zaposlenice kluba, iako im je oštećeni jasno dao do znanja da neće platiti dvije boce šampanjca koje su one naručile. Na odlasku je oštećeni od konobara zatražio račun i počeo negodovati na navedeni iznos, kad su ga osumnjičeni počeli naguravati, inzistirajući da plati račun.

Oštećeni je iz straha karticu predao 27-godišnjaku i u tri navrata unosio pin, međutim osumnjičeni su mu prijeteći rekli kako transakcija nije prošla te je bio primoran otići na bankomat na uglu Preradovićeve i Berislavićeve i to u pratnji 31-godišnjaka i s računa podići najveći iznos koji je u tom trenutku mogao, što je iznosilo tvije tisuće kuna i predao ih osumnjičenom 31-godišnjaku. Naknadno je u banci saznao da su osim iznosa od dvije tisuće kuna, istu večer u klubu obavljene još dvije transakcije ukupnog iznosa 14.152 kuna.  Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznude, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti