Kazneno prijavljen zbog izazivanja požara u stanu

Slika PU_SiM/Vijesti/2013/Nove/požar kuće.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom je utvrđeno da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Naime, istraživanjem je utvrđeno da je on u ponedjeljak, 9. veljače oko 18.10 sati, u svom stanu na petom katu u Ulici Andrije Hebranga u Sisku, u dnevnom boravku zapalio trosjed te izašao iz stana 

Foto:  Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom je utvrđeno da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Naime, istraživanjem je utvrđeno da je on u ponedjeljak, 9. veljače oko 18.10 sati, u svom stanu na petom katu u Ulici Andrije Hebranga u Sisku, u dnevnom boravku zapalio trosjed te izašao iz stana. Požar se proširio po boravku, koji je u potpunosti izgorio, te u hodnik, a daljnje širenje požara spriječili su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska koji su ga ugasili. U utorak, 10. veljače u 9.15 sati osumnjičeni 67-godišnjak je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke te će tijekom današnjeg dana biti doveden i ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Istome je nakon saslušanja sudac istrage odredio mjesec dana istražnog zatvora.

Prilikom intervencije u stan je ušao policijski službenik Policijske postaje Sisak da provjeri ima li koga u stanu i pomogne eventualnim žrtvama požara te mu je zbog udisanja dima liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje je zadržan na promatranju te je konstatirano da nema ozljeda.



Pisane vijesti