Kostrena: Predavanje „Policija partner mještanima“

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/auto_policija10.jpg

Prisutni građani dobili su informacije o različitim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i o preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti te time smanjiti mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela. Nakon predavanja, građana su imali priliku u neposrednoj komunikaciji s policijskim službenikom dobiti niz preporuka i savjeta kako zaštiti sebe i svoju imovinu.

Foto: Ilustracija 

U „Narodnoj knjižnici Kostrena“ u Kostreni, Sveta Lucija,  jučer je održano edukativno predavanje pod nazivom „Policija - partner mještanima“.  Predavanje je održano s ciljem poticanja građana s područja Kostrene  u njihovom doprinosu sigurnosti, nastavku kvalitetne suradnje između policije i građana te razvijanju partnerskih odnosa na dobrobit svih stanovnika Kostrena i šire zajednice. Radi ostvarivanja ovih ciljeva predavanje o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta  održao je Dario Tonković, policijski službenik iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske. Prisutni građani dobili su informacije o različitim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i o preventivnim mjerama  zaštite koje sami mogu poduzeti te time smanjiti mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela. Nakon predavanja, građana su imali priliku u neposrednoj komunikaciji s policijskim službenikom dobiti  niz preporuka i savjeta kako zaštiti sebe i svoju imovinu.

Održano predavanje dio je dogovorene suradnje između  Policijske uprave primorsko-goranske i Općine Kostrena te će i u narednom razdoblju biti zajednički organizirane različite preventivne aktivnosti u cilju promicanja kvalitete života u zajednici.



Pisane vijesti