Krivotvorenje isprava

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim stečajnim upraviteljem poduzeća te 46-godišnjakinjom, vlasnicom poduzeća, koja je obavljala knjigovodstvene usluge za navedena poduzeća u stečaju.

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU splitsko - dalmatinske dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim stečajnim upraviteljem poduzeća te 46-godišnjakinjom, vlasnicom poduzeća, koja je obavljala knjigovodstvene usluge za navedena poduzeća u stečaju.

Utvrđena je osnovana sumnja da su zajednički i dogovorno od travnja 2009. do studenog 2011. godine, u više navrata putem virmana  prebacili neosnovana potraživanja u iznosu od najmanje 725 i pol tisuća kuna, za koji iznos su oštetili navedena poduzeća. Utvrđena je i osnovana sumnja  da je 46-godišnjakinja putem Internet bankarstva dio navedenih sredstava u više navrata uplaćivala na svoj tekući račun, kao i na tekući račun svoje obitelji, dok iznos od 27 tisuća kuna na poreze i doprinose na plaće radnika  nije uplatila u korist fondova i proračuna, već ih je zadržala na računu svoje tvrtke.

Slijede odgovarajuće kaznene prijave.



Pisane vijesti