Manje oružja, manje tragedija: Dragovoljne predaje oružja

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MANJE_ORUZJA_MANJE_TRAGEDIJA/momt01.jpg

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Foto: Ilustracija

Na području PU koprivničko-križevačke, u srijedu, 8. siječnja, dvije osobe odlučile su predati oružje i streljivo koje su nezakonito posjedovale, te su na taj način izbjegle moguće prekršajne i kaznene sankcije. Jedan građanin to nije učinio pa je kazneno prijavljen. 

Tako je osoba s križevačkog područja dragovoljno predala pištolj domaće izrade i 24 komada raznog streljiva, a osoba s koprivničkog područja 60 komada raznog streljiva. 

Nasuprot ovom pozitivnom primjeru, u srijedu, 8. siječnja, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 28-godišnjak sa šireg koprivničkog područja nedozvoljeno posjedovao pušku s optikom i 12 komada streljiva. Oružje i streljivo mu je oduzeto. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, protiv 28-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.  

Također, na području PU vukovarsko-srijemske, jedna osoba koja je željela ostati anonimna, u srijedu, 8. siječnja, u Županji, dragovoljno je predala oružje policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu. Riječ je o dvije automatske puške, 240 komada pripadajućeg streljiva i osam okvira, kao i osam komada protuavionskog streljiva. Preuzeto oružje i streljivo pohranjeno je u skladište Policijske postaje Županja do uništenja.

 

'Manje oružja, manje tragedija' – predajte oružje bez sankcija

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti