Međimurska policija pronašla više od pola kilograma marihuane

Slika topvijesti/2013/sijecanj/DROGA01.jpg

U koordiniranoj akciji međimurske policije 23. siječnja oko 22.25 sati ispred benzinske postaje u Svetom Križu zaustavljano je osobno vozilo čakovečkih registracijskih oznaka. Međutim, vozač se nastavio kretati po parkiralištu te se zaustavio sa stražnje strane benzinske postaje.   

Foto: PU međimurska 

U koordiniranoj akciji međimurske policije 23. siječnja oko 22.25 sati ispred benzinske postaje u Svetom Križu zaustavljeno je osobno vozilo čakovečkih registracijskih oznaka. Međutim, vozač se nastavio kretati po parkiralištu te se zaustavio sa stražnje strane benzinske postaje.

Iz vozila su izašle tri muške osobe koje su se pokušale udaljiti, ali su ih policijski službenici spriječili i zadržali. Prilikom provjere identiteta osoba, utvrđeno je da se radi o mladićima starim 25, 23 i 20 godina iz Pribislavca. Kod vozila je pronađena odbačena PVC vrećica u kojoj se nalazio paket ispunjen zelenom biljnom materijom težine 511,5 grama, a vještačenjem je utvrđeno da se radi o marihuani.

Trojica muškaraca su uhićena i dovedena u Policijsku upravu međimursku.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 25-godišnjak marihuanu tog dana kupio na području Zagreba s ciljem njezine neovlaštene distribucije konzumentima sa područja Međimurja.

U četvrtak 24. siječnja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženo je vozilo te je pronađen cvjetni vrh biljke indijske konoplje, tipa  droge - marihuana, težine 0,3 grama.

Protiv 25-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga, a protiv 23-godišnjaka kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.

Vrijednost pronađene droge u uličnoj distribuciji dostigla bi cijenu od oko 35 tisuća kuna. 



Pisane vijesti