Međunarodno policijsko skijaško natjecanje osmi put održano na Sljemenu

Svoje sportske vještine odmjerilo je 47 policijskih službenica i službenika iz osam europskih zemalja

FOTO: MUP RH

Danas, 12. veljače, na zagrebačkom Sljemenu održana je 8. međunarodna skijaška utrka Ministarstva  unutarnjih poslova. Na natjecanju je sudjelovalo 47 policijskih službenica i službenika iz osam europskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Poljske, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Natjecatelji i natjecateljice dokazali su kako nisu samo dobri u obavljanju policijskog posla, već i vrhunski sportaši, a onim najboljima nagrade su uručili načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

Kao najbolji veleslalomaši kod muškaraca pokazali su se Austrijanci, tako je prvo mjesto osvojio Stephen Sollhart (38.37), a drugo Franz Werner (39.24), dok se na trećem mjestu našao Marjan Našoku iz Sjeverne Makedonije (41.90). Četvrto mjesto osvojio je Hrvoje Sladetić (46.37), od ukupno 11 predstavnika hrvatske policije koji su sudjelovali na natjecanju.

U ženskoj kategoriji Austrijanke su se ponovo pokazale najboljima, pogotovo Lena Thalmann koja je osvojila prvo mjesto (41.82), dok je odmah iz nje, na drugom mjestu završila Theresa Lorenz (42.32). Na treće mjesto zasjela je Slovenka Antonina Mulej (49.41).

Najbolji ekipni rezultat postigla je Poljska, a drugo mjesto zauzela je Mađarska. Posebnu zahvalnicu načelnik Policijske akademije Dubravko Novak uručio je Zagrebačkom skijaškom savezu, kao partneru u promicanju spota, odnosno skijanja, među policijskih službenicima. Predsjednik Saveza Darivoj Repač, tom se prilikom, zahvalio svim policajcima i policajkama na još jednoj uspješnoj skijaškoj utrci i čestitao im na dobrim rezultatima. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica