Ministar Božinović: «Čestitam Gradu Zaprešiću 22. rođendan!»

Slika topvijesti/2017/listopad/_MUP7522-9.jpg

Ministar unutarnjih poslova, dr. sc. Davor Božinović, sudjelovao je na obilježavanju dvadeset i druge godišnjice grada Zaprešića kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

FOTO: MUP RH  

Ministar unutarnjih poslova, dr. sc. Davor Božinović, sudjelovao je na obilježavanju dvadeset i druge godišnjice grada Zaprešića kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Događanje je otvorilo polaganje vijenaca ispred spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, a vijenac predsjednika Vlade Republike Hrvatske su, uz ministra Božinovića položili Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku;  pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Siniša Ratković, načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i njegov zamjenik Dubravko Teur.

Vijence su položile još i izaslanstva obitelji poginulih branitelja i Udruga obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata, predsjednik Hrvatskog sabora, prijatelji Grada Zaprešića i izaslanstvo Grada Zaprešića.

Nakon polaganja vijenaca, ministar Božinović čestitao je sugrađankama i sugrađanima dvadeset i drugi rođendan grada koji ekonomski i demografski jako brzo raste.

Zaprešić je grad potencijala i mogućnosti koji, prateći suvremene trendove, doživljava gospodarski uzlet kroz razvoj malog i srednjeg poduzetništva, proizvodnje zdrave hrane, razvoj turizma, obrazovanja i znanosti. Dodao je da je jedno od temeljnih načela rada Vlade Republike Hrvatske jačanje partnerstva s jedinicama lokalne i područne samouprave kao i ostvarivanje pozitivnih demografskih trendova. Stoga će i Grad Zaprešić, kao treći grad po veličini u Zagrebačkoj županiji, uvijek dobivati potporu za konkretne gradske projekte.

Ministar Božinović je na kraju istaknuo kako Hrvatska danas ima Vladu koja je uspješno stabilizirala političku situaciju, stvorila preduvjete za daljnji gospodarski rast i krenula u rješavanje ozbiljnih i sustavnih problema ove države.   



Pisane vijesti