Ministar Božinović na sjednici Vlade o aktivnostima Stožera i turističkoj sezoni

Slika /2021/8/Vlada%20ministar%2026.8.2021.%20.jpg

Ministar Božinović je još jednom apelirao na sve građane da pristupe cijepljenju kao i na poštivanje trenutnih mjera propisanih odlukama nacionalnog stožera

Danas, 26. kolovoza 2021. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je 73. sjednica Vlade Republike Hrvatske.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović osim već uobičajenog izlaganja o aktivnostima Stožera civilne zaštite, osvrnuo se na ovogodišnju turističku sezonu.
 
„Podsjećam da je prije otprilike godinu dana turistička sezona u Republici Hrvatskoj naglo prekinuta zbog porasta oboljelih od COVID -19. Danas, godinu dana kasnije možemo biti zadovoljni jer nam i dalje pristižu turisti, što je dobar pokazatelj i za nadolazeću turističku posezonu. Nadamo se da će taj turistički dio Hrvatske i dalje na epidemiološkoj karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) ostati obojen u narančasto unatoč osjetno povećanom broju novozaraženih“, kazao je ministar Božinović.
 
Naglasio je kako Stožer civilne zaštite od zadnje sjednice Vlade RH održane 19. kolovoza, nije donosio nove Odluke.
 
Kako bi se što prije vratili nekadašnjem normalnom životu te počeli napuštati ograničenja koja utječu na brojne aspekte naših života, ministar Božinović je još jednom apelirao na sve građane da pristupe cijepljenju kao i na poštivanje trenutnih mjera propisanih odlukama nacionalnog stožera.
 
Što se tiče provođenja nadzora, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović je istaknuo kako su inspektori Ravnateljstva civilne zaštite, policija i Državni inspektorat proveli 16.565 nadzora prilikom čega su zbog kršenja mjera izdali pet prekršajnih naloga, 13 obavijesti o počinjenju prekršaja, 13 usmenih rješenja. Podneseno je pet optužnih prijedloga i naplaćeno pet novčanih kazni na mjestu izvršenja prekršaja.
 
 

Pisane vijesti