Ministar Božinović obišao nove prostore Policijske postaje Đurđevac

Slika topvijesti/2018/04_travanj/durdevac01.jpg

Policijska postaja Đurđevac započela je s djelovanjem na novoj adresi u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu, gdje su se preselili policijski službenici temeljne, kriminalističke i prometne policije.  

Policijska postaja Đurđevac započela je s djelovanjem na novoj adresi u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu, gdje su se preselili policijski službenici temeljne, kriminalističke i prometne policije.

Poslovi prijavništva, izdavanje osobnih i prometnih isprava, poslovi oružja i rješavanja statusnih pitanja stranaca i državljanstva i nadalje će se obavljati u postojećim referadama na dosadašnjoj adresi u Ulici Stjepana Radića 6. Novi prostori u vlasništvu su grada Đurđevca, a policija se pridružila u njima i do sada smještenim vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe grada Đurđevca. Prostori stare zgrade postaje predani su gradu Đurđevcu.

Stoga je postaju danas obišao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te s gradonačelnikom grada Đurđevca Hrvojem Jančijem potpisao Sporazum o zajedničkom korištenju poslovnih zgrada u Đurđevcu. Nakon potpisivanja sporazuma, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček u pratnji predstavnika medija proveo je uzvanike u obilazak službenih prostorija, a ministar Božinović pozdravio policijske službenike i ukratko se upoznao sa sigurnosnim stanjem.

Na kraju obilaska ministar Božinović naglasio je da Ministarstvo unutarnjih poslova, unatoč  proračunskim ograničenjima, nastoji iskoristiti svaku mogućnost kako bi se podigao standard rada hrvatske policije.

"Moram pohvaliti i zahvaliti se na suradnji sa gradom Đurđevcom, jer smo uspjeli policiju nakon dugo godina premjestiti u funkcionalnu zgradu, koju je do sada koristila Javna vatrogasna postrojba Đurđevca. Našlo se prostora i za jednu i za drugu službu. Mislim da je to jedan prinos našoj filozofiji sustava domovinske sigurnosti, a to je da se sve sastavnice koje čine taj sustav, koje su tu da bi zaštitile i učinile život našim sugrađanima sigurnijim, nađu na jednom mjestu, da zajedno rade na otklanjanju svih rizika po sigurnost života i imovine građana", naglasio je ministar i zaključio: "Vrlo sam zadovoljan s onim što sam danas vidio, ali važnije od toga je da će vrlo zadovoljni biti svi građani Đurđevca".



Pisane vijesti