Ministar Božinović odao počast prvom poginulom redarstveniku Josipu Joviću

Slika topvijesti/2020/ministar%2031.3.2020.jpg

U spomen na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, ministar Božinović je kao izaslanik Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH, na spomen obilježju pogibije Josipa Jovića zapalio svijeću za sve koji su položili svoje živote za slobodu neovisne Republike Hrvatske

FOTO: MUP RH

Danas, 31. ožujka 2020. godine, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, povodom 29. obljetnice akcije Plitvice, zapalio je svijeću u čast Josipu Joviću i ostalim poginulim hrvatskim policajcima i braniteljima.
 
Dan je to koji se u povijesti hrvatskog naroda pamti kao „Krvavi Uskrs“, ali i razdoblje kada je hrvatska policija bila jedina organizirana sila koja se odupirala neprijateljskom djelovanju na terenu.
 
Ministar Božinović odao je počast riječima:

„Okolnosti zbog kojih svi koji bi to željeli ne mogu pohoditi Plitvice i odati počast na mjestu pogibije redarstvenika Josipa Jovića, ne umanjuju zahvalnost koju osjećamo na današnji spomendan.

Kao izaslanik predsjednika Sabora i Vlade, zapalio sam svijeću Josipu u spomen i u znak 29. obljetnice uspješne i važne akcije hrvatske policije, događaja koji pamtimo kao „Krvavi Uskrs“.

Policija je u toj redarstvenoj akciji uspješno održala cjelovitost hrvatskog teritorija, što je u tom trenutku bilo od izuzetne važnosti, jer planovi neprijatelja bili su prijeteći i nemilosrdni.

Tišina koja je ovih dana zavladala Hrvatskom, podsjeća nas kako su nam se i prije tri desetljeća životi promijenili i kako smo se tome zajedno oduprli i pobijedili.

Pripadnici hrvatske policije danas su dostojni žrtve i nasljeđa Josipa Jovića, poginulih policajaca, vojnika i svih drugih hrvatskih branitelja.

Policija je i danas na prvoj crti, zajedno sa zdravstvenim djelatnicima, civilnom zaštitom, Hrvatskom vojskom, vatrogascima i svim drugim vrijednim službama koje pomažu hrvatskim ljudima u ovoj dosad neviđenoj situaciji koja nas je snašla. 

Našem Josipu vječna slava, i neka mu je laka Hrvatska gruda, a svim ondašnjim i sadašnjim policijskim službenicima veliko hvala.“
 


Priopćenja | Obilježavanje godišnjica