Ministar Božinović potpisao ugovor o energetskoj obnovi PP Vrbovsko

Slika topvijesti/2018/10_listopad/vrbovsko_1.jpg-globaladmin.jpg

FOTO: Mup

Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić, danas 15. listopada 2018. g. u Vrbovskom su potpisali ugovor o energetskoj obnovi zgrade Policijske postaje Vrbovsko i gradske uprave Grada Vrbovskog koji se prostori nalaze u istom objektu.

Riječ je o projektu čija vrijednost iznosi približno 3,7 milijuna kuna, od čega krajnji korisnici Ministarstvo unutarnjih poslova i  Grad Vrbovsko trebaju osigurati u jednakom omjeru 2,6 milijuna kuna. Preostali dio sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Vrbovsko je na Poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za „Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, prijavio zgradu gradske uprave, a projektom je obuhvaćena i Policijska postaja Vrbovsko.

Ovo će ujedno biti i prva građevina Ministarstva unutarnjih poslova obuhvaćena Pozivom za energetske obnovu zgrada javnog sektora.

Ministar Božinović u svom je obraćanju izrazio zadovoljstvo potpisivanjem današnjeg ugovora te istaknuo da je ovo još jedan korak koji Ministarstvo unutarnjih poslova radi u smislu jačanja i podizanja kvalitete života i rada policijskih službenica i službenika Ravnateljstva policije. To je jedna od naših primarnih zadaća, postavili smo novi model suradnje ministarstva s jedinicama lokalne uprave i regionalne samouprave i na taj način potaknuli proces koji je praktički stajao u mjestu više desetljeća, istaknuo je ministar.

Ministar Božinović je također naglasio da je potpisivanje današnjeg ugovora jedan u nizu ugovora iz projekta energetske obnove objekata, te da je Ministarstvo unutarnjih poslova za energetsku obnovu prijavilo 26 objekata. Istaknuo je da MUP kroz različite modele radi na poboljšanju rada i života policijskih službenika i da se već cijeli niz objekata riješio i na druge načine. Do sada je Ministarstvo unutarnjih poslova potpisalo 20-ak ovakvih ili sličnih ugovora i sporazuma, a cilj nam je poboljšati kvalitetu rada u svim policijskim postajama u Republici Hrvatskoj, rekao je ministar Božinović.

Ministar je naglasio kako je siguran da će ovakvim projektom biti zadovoljni i građani Vrbovskog.

Gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić također je izrazio zadovoljstvo brzom reakcijom i odazivom ministarstva na poziv za realizaciju projekta, kao i zadovoljstvo zajedničkom suradnjom na projektu energetske obnove zgrade Grada Vrbovskog i Policijske postaje Vrbovsko.

Projektom energetske obnove objekta povećat će se toplinska zaštita krova i stropa iznad grijanog prostora, toplinska zaštita vanjskog zida i poda te će se ugraditi visokoučinkovit sustav grijanja.

Osnovni cilj je postizanje financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, a predviđeno je da će se postići smanjenje potrošnje energije i smanjenje emisije CO2 za 54,41% na godišnjoj razini.

Slijedi postupak javne nabave za odabir izvođača radova što je u nadležnosti grada Vrbovskog, a projekt energetske obnove provodit će se tijekom 2018. i 2019. godine.



Pisane vijesti