Ministar Karamarko primio albanskog veleposlanika

Slika topvijesti/godina2010/LISTOPAD_2010/tx1_ministar_i_albanac.jpg

Ministar unutarnjih poslovaTomislav Karamarko primio je danas, 19. listopada 2010. NJ. E. gospodina Pëllumba Qazimija, veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.

Foto: MUP 

Ministar unutarnjih poslovaTomislav Karamarko primio je danas, 19. listopada 2010.  NJ. E. gospodina  Pëllumba Qazimija, veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.

Sastanku su također prisustvovali: Ivan Meštrović, pomoćnik tajnika Kabineta ministra i Sandro Bošnjak, načelnik Odjela za europske integracije, provedbu i praćenje projekata.

Zahvalivši ministru Karamarku na prijemu, albanski veleposlanik  Qazimi mu je prenio pozdrave ministra unutarnjih poslova Republike Albanije. Uz ocjenu kako Hrvatska i Albanija imaju dobre međudržavne odnose, istaknuo je kako Albanija želi da Hrvatska što prije postane članicom EU, što će se zasigurno povoljno odraziti na sve zemlje u regiji i na njegovu zemlju.

Govoreći o dobroj suradnji ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Albanije, izrazio je zadovoljstvo rješavanjem problema nezakonitih ulazaka albanskih državljana u našu zemlju. Podsjetio je na činjenicu kako albanski državljani mogu do 31. listopada 2010. dolaziti u Hrvatsku bez viza te izrazio nadu kako će hrvatska vlada i nakon toga roka nastaviti s takvom politikom jer se očekuje kako će sljedeći mjesec Vijeće ministara EU donijeti odluku o bezviznom režimu za državljane Republike Albanije.

Ministar Karamarko je naglasio kako Republika Hrvatska i Republika Albanija nemaju nikakvih međusobnih problema u odnosima. – Zajedno smo ušli u NATO pakt, rješavamo iste i slične međunarodne probleme, zajednički kao prijateljske zemlje usklađujemo stavove u vezi s razvojem događaja u našoj regiji, pojasnio je ministar i dodao: - U zadnje tri godine dogodile su se korjenite promjene u našem zakonodavstvu – promijenili smo preko 550 zakona. Hrvatska u mnogo čemu nalikuje zemljama Europske unije, a možda smo u neku ruku i agresivniji u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije jer u našoj zemlji doista nema nedodirljivih. Hrvatska više neće biti onakva kakva je bila prije.

Izrazivši bezrezervnu podršku prijateljskoj zemlji u njihovu procesu približavanja Europskoj uniji, ministar Karamarko je kazao kako ćemo se i dalje zalagati za to da albanski državljani mogu bez viza ulaziti u našu zemlju.Pisane vijesti