Ministar posjetio Smještajno-obučni centar granične policije

Slika topvijesti/2018/01_sijecanj/12-01-000.jpg

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetio je danas, 12. siječnja novoosnovani Smještajno-obučni centar za graničnu policiju u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetio je danas, 12. siječnja novoosnovani Smještajno-obučni centar za graničnu policiju u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj.
Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj sjednici donijela je izmjenu Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova kojim je osnovana ova nova ustrojstvena jedinica.
Ministar Davor Božinović je rekao kako su do sada policijski službenici iz susjednih županija svaki dan putovali na ispomoć kolegama u PU vukovarsko-srijemsku na granicu sa Republikom Srbijom.
To je stvaralo dodatne troškove i efikasnost je bila na nižoj razini s obzirom da se i vrijeme putovanja računalo u smjenu. S druge strane u PU vukovarskoj-srijemskoj su zbog toga svaki dan morali angažirati dodatne snage koje su radile prekovremeno. To pitanje smo riješili otvaranjem ovog Smještajno-obučnog centra granične policije – izjavio je ministar nakon obilaska Centra i dodao kako je vrlo zadovoljan i sa stanjem objekta i činjenicom da je na idealnoj poziciji jer je i blizu granice i autoceste. Također je nadodao kako su otvaranjem Centra ostvareni uvjeti koje on kao ministar želi svakom hrvatskom policajcu kojem se daju dodatne zadaće, a to je da mu se osigura ono nužno, kako bi mogao uspješno obavljati svoj posao.
U centru će se provoditi obuka, specijalistički teorijski i praktični tečajevi te stručno usavršavanje granične policije. Osim hrvatske granične policije, tečajevi će biti namijenjeni i graničnoj policiji drugih članica Europske unije u suradnji s Frontexom, a sve troškove smještaja i obuke financira Europska unija.
Ovime je hrvatska granična policija dobila na efikasnosti i mobilnosti. Dobila je sigurnost Republike Hrvatske odnosno sigurnost granica jer s ovakvim objektom i brojem ljudi kojih je trenutno smješteno 120 možemo vrlo brzo reagirati na svaku nenadanu situaciju – zaključio je ministar Božinović.


Pisane vijesti