Ministar turizma posjetio zadarsku policiju

Slika topvijesti/2018/08_kolovoz/Capelli Zadar_22_8_2018.jpg

Foto: PU zadarska

Danas, 22. kolovoza, ministar turizma Gari Cappelli je u sklopu radnog posjeta Zadru i Zadarskoj županiji, posjetio i Policijsku upravu zadarsku, u kojoj je sjedište Stožera za provedbu mjera sigurnosti u turizmu u sezoni 2018. te Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka. Domaćin ministru Cappelliju bio je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, koji je uz zamjenika glavnog ravnatelja policije Dražena Viteza i načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražinu ministra upoznao s radom stožera i centra.

Ministar Cappelli obišao je stožer u društvu zadarskog župana Božidara Longina i zadarskog gradonačelnika Branka Dukića sa njihovim suradnicima.

Zamjenik glavnog ravnatelja Dražen Vitez ministra i druge goste upoznao je s radom stožera koji je osnovan ove godine, kao dio ukupnih aktivnosti koje policija provodi u pripremi i provedbi turističke sezone. Dražen Vitez pojasnio je način prikupljanja podataka o svim relevantnim događajima te odgovora na konkretne izazove, kako policije, tako i svih drugih partnera u ovom projektu. Iznio je i osnovne sigurnosne pokazatelje u prometu, kriminalitetu i borbi protiv požara koji pokazuju kako je osnivanje stožera bilo nužno i opravdano.

Nakon što se upoznao s radom stožera ministar Cappelli zahvalo se svim članovima stožera, policijskim službenicima, ali i pripadnicima vatrogastva, vojske i drugim žurnim službama na naporima koje čine kako bi Hrvatska ostala jedna od najsigurnijih destinacija na svijetu. Naglasio je kako je njegovo ministarstvo aktivno sudjelovalo u pripremama za sezonu te to namjerava činiti i u buduće.

Pomoćnik ministra Damir Trut istaknuo je kako je policija uložila golem napor u ostvarivanju ovog stupnja sigurnosti, pojasnio je kako je za održanje tog stupnja potrebno dodatno osigurati ispomoć primorskim županijama policajaca iz unutrašnjosti. To, kao i angažman stranih policajaca, predstavlja organizacijski, ali i financijski izazov koji bez pomoći drugih ministarstava ne bi bilo moguće realizirati na očekivanoj razini.

Radni posjet nastavljen je u Nacionalnom pomorskom centru za prikupljanje podataka gdje je gostima rad centra predstavila voditeljica Mirna Kovač Bašić. U predstavljanju je istaknula kako je prioritet rada centra zaštita državne granice na moru, no centar daje svoj doprinos i u akcijama traganja i spašavanja te sprječavanju i otkrivanju kaznenih djela, prvenstveno vezanih uz krijumčarenje.

Ministar Cappelli zahvalio se i predstavnicima lokalne samouprave koji, na inicijativu policije, sudjeluju u aktivnostima vezanim uz sigurnost u turizmu.



Pisane vijesti