Mir i dobro: Ozlijeđen rukujući signalnom raketom

Slika AKTUALNE%20TEME/miridobro.jpg

U ponedjeljak,  24. prosinca u Ivekovićevoj ulici u Rijeci teško je ozlijeđen 55-godišnji Riječanin. Prema do sada utvrđenom Riječaninu je u prilikom aktiviranja u ruci eksplodirala signalna raketa uslijed čega je došlo do teških ozljeda lijeve šake. Policija nastavlja s utvrđivanjem svih okolnosti ovog događaja.

Istog dana u Mihanovićevoj ulici u Splitu zabilježeno je jedno oštećenje poštanskih sandučića petardama. Nešto kasnije oko 23 sata na području Vrgorca pored crkve u mjestu Kljenak nepoznata je osoba aktivirala petardu koja je ozlijedila 44-godišnjakinju. Nakon pružene liječničke pomoći žena je puštena na kućnu njegu. 

Na graničnom prijelazu u PU splitsko-dalmatinskoj policijski službenici su od 24-godišnjaka oduzeli 496 komada raznih petardi. Mladić je petarde nabavio u Bosni i Hercegovini te ih nije prijavio prilikom prelaska državne granice. Protiv njega je podnesen odgovarajući Optužni prijedlog.

U dvorištu kuće u mjestu Dubravica pored Metkovića u utorak, 25. prosinca 19-godišnjak je bacao petarde te se tom prilikom lakše ozlijedio. Nakon pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja u Metkoviću upućen je u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Sve građane još jednom podsjećamo kako je u tijeku tradicionalna akcija Mir i dobro koju policija u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana provodi u cijeloj Hrvatskoj. Jedan od osnovnih ciljeva ove akcije je smanjenje neželjenih posljedica od pirotehničkih sredstava kao što je ozljeđivanje posebice djece i mladih, ali i nastanka materijalne štete.

Apeliramo na sve građane da budu oprezni ukoliko koriste pirotehnička sredstva te posebno na roditelje da obrate povećanu pozornost na djecu, naročito u vezi nabave, uporabe i korištenja pirotehnike kako ne bi ozlijedili sebe i druge osobe.



Pisane vijesti