Mobilno šaltersko vozilo MUP-a

Slika topvijesti/2014/prosinac/PU_ST_mobilno.jpg
Foto: Ilustracija
 
Podsjećamo građane na mogućnost korištenja mobilnog ureda Ministarstva unutarnjih poslova, koji će se u određenim danima nalaziti na njihovom području. Trenutno se mobilno šaltersko vozilo nalazi na području PU splitsko-dalmatinske, a iduća područja na kojima će se nalaziti jesu PU istarska i PU primorsko-goranska.
 
Kako bi se podigla kvaliteta pružanja usluga i olakšalo građanima, MUP je osigurao specijalizirano kombi vozilo u kojem građani mogu predati zahtjeve za izradu svih osobnih isprava čije je izdavanje u njegovoj nadležnosti. U mobilnom šalteru moguće je obaviti upravne poslove i poslove prijave (prebivalište i boravište), osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, registracije vozila, MBG-a. Između ostalog, vozilo dolazi i do teško pokretnih osoba i osoba s invaliditetom te građana koji su zbog različitih razloga (primjerice zbog bolesti, starosti, gubitka poslovne sposobnosti) smješteni u različitim ustanovama koje pružaju usluge socijalne skrbi. Osigurana su i prometno izolirana područja, kao i mjesta gdje je usluga šalterskog poslovanja potrebna, a nije dostupna preko stacioniranih objekata Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Pod korisnim linkom pogledajte na području kojih policijskih uprava je Mobilni šalterski ured korišten tijekom 2014. godine, te statističke podatke o broju obrađenih zahtjeva.


Pisane vijesti