Mučenje životinja

Slika topvijesti/2011/Rujan/psi.jpg

Muškarac se posljednje 4 godine bavio uzgojem pasa pasmine američki staford i pit bull, a otkrivena je i uzgajivačnica pasa za borbe, gdje je pronađena sprava za tzv. istrčavanje pasa na kojoj je osumnjičeni prisiljavao i izlagao pse nepotrebnim naporima, a sve s ciljem njihova jačanja uoči borbi.

Foto: PU zagrebačka

Policijski su službenici Policijske postaje Sv. Ivan Zelina dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela mučenja životinja i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da se 46-godišnjak unazad četiri godine u Sv. Ivanu Zelini kontinuirano bavio uzgojem pasa pasmine američki staford i pit bull. Na navedenoj adresi nalazi se prikrivena uzgajivačnica pasa za borbe gdje je pronađena sprava za tzv. istrčavanje pasa na kojoj je osumnjičeni prisiljavao i izlagao pse nepotrebnim naporima, a sve s ciljem njihova jačanja uoči borbi. Pronađen je i drveni predmet koji služi razdvajanju pasa u borbi i ilegalno nabavljeni medikamenti – Dexamethason, Ronaxan, Pratel, Medazol,, Benzapen, Catosal, Imizol i dr. Uz navedeno, pronađeni su i mikro čipovi i plastične šprice kojima je osumnjičeni bez prethodno pribavljenog stručnog mišljenja neovlašteno liječio pse ozlijeđene u organiziranim borbama pasa na području RH i BiH.

Borbe pasa su organizirane u svrhu klađenja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Također, osumnjičeni je tijekom 2007. godine neovlašteno nabavio veće količine vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava koje je sakrio u vikendici na području Svetog Ivana Zeline. Pretragom vikendice, temeljem Naloga zagrebačkog Županijskog suda, pronađeno je i oduzeto oružje, streljivo i eksplozivna sredstva.

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, doveden i predan u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.Pisane vijesti