Na 28. Sajmu mogućnosti oko 1 500 učenika

Slika topvijesti/godina2010/travanj/jarun02.jpg

Foto:
MUP

Na zagrebačkom Jarunskom jezeru danas je od 10 do 13 sati održan 28. Sajam mogućnosti. Oko 1 500 učenika četvrtih razreda osnovnih škola s područja II. i VIII. Policijske postaje te dijela VI. PP (Brezovica, Horvati i Lučko) moglo se upoznati s radom 20 izlagača. Na Jarunu je bila i zagrebačka policija koja je izvela pokaznu vježbu sa psima tragačima. Sajam već šest godina zaredom organizira Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Gradom Zagrebom. Osnovna je zamisao Sajma mogućnosti predstavljanje športskih klubova, kulturno-umjetničkih društava i drugih udruga koji bi, nudeći svoje sadržaje, uključivali što veći broj djece u izvannastavne aktivnosti.
- Cilj ovog Sajma je i da se policija predstavi djeci na pozitivan način te da se dijete bez straha obrati policajcu za savjet ili pomoć. Možda će netko od ovih učenika danas poželjeti postati i policijski službenik - rekao nam je Zdravko Valenta iz Informativnog centra za prevenciju PU zagrebačke.

Učenici i učenice natjecali su se u atletici, a najbolji su dobili i prigodne nagrade. 
Održana je i nagradna igra „Pronađi me“, u kojoj je izvučeno pet učenika koji će sami izabrati kulturno-umjetničko društvo ili sportski klub u kojem će mu biti plaćena godišnja članarina.



Stranica