Na granici zatečen s oružjem i drogom

Slika topvijesti/2017/ozujak/oruzje.jpg

Tijekom pretrage osobnog vozila u kojem je zatečen 22-godišnji državljanin BiH pronađene su tri automatske puške, pištolj, 49 komada streljiva te paket marihuane težine 1.099 grama. Pronađeni predmeti, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom, su oduzeti.

FOTO: MUP  

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske (Službe organiziranog kriminaliteta i granične policije) u suradnji s policijskim službenicima  Ravnateljstva policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Osumnjičenog su 13. ožujka u večernjim satima, na graničnom prijelazu Rupa, na izlasku iz Republike Hrvatske, zatekli djelatnici Postaje granične policije Rupa te je zbog sumnje da u osobnom vozilu prevozi nedozvoljene predmete priveden na kriminalističko istraživanje. Tijekom pretrage osobnog vozila, obavljene temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, pronađene su tri automatske puške, pištolj, 49 komada streljiva te paket marihuane težine 1.099 grama. Pronađeni predmeti, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom, su oduzeti.

Po završetku  kriminalističkog istraživanja 22-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je predan pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti