Na graničnom prijelazu Slavonski Brod pronađeno 13,5 kg marihuane

Slika topvijesti/2017/ozujak/nasl_marih.jpg

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u suradnji sa službenicima carine, 4. ožujka 2017. na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, otkrili oko 13 i pol kilograma marihuane.

Foto: PU brodsko-posavska

Prilikom kontrole osobnog automobila crnogorskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji vozač, državljanin Crne Gore i 29-godišnji suvozač, također državljanin Crne Gore,  policijski službenici su u sjedalu vozila uočili paket sa sadržajem biljne tvari te posumnjali da se radi o opojnoj drogi. Daljnjim radom policijskih službenika potvrđeno je da je riječ o opojnoj drogi tipa marihuana.

Pretragom vozila, u zajedničkoj suradnji policije i carine, a temeljem naloga županijskog suda, pronađeno je 20 paketa marihuane ukupne težine 13.435,1 gram, koji su bili skriveni na raznim mjestima (branicima, stražnjim dijelovima sjedala, ispod motora i sl.).

Policijski službenici protiv 30-godišnjaka i 29-godišnjaka podnose kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.



Pisane vijesti