Na sjednici Vlade ministar Božinović izvijestio o aktivnostima Stožera civilne zaštite RH

Slika 2020/07/ministar-%20vlada-9.7.2020.jpg

Epidemiološka žarišta rješavaju se na lokalnim razinama, sukladno uputama lokalnih stožera civilne zaštite, koje se najviše odnose na poštivanje propisanih mjera na svadbenim i sličnim javnim okupljanjima

FOTO: Vlada RH

Danas, 9. srpnja 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je 240. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović izvijestio je o najnovijim aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

„U proteklom tjednu opskrbljeni su svi birački odbori i ustanove socijalne skrbi s potrebnim količinama dezinficijensa za ruke, zaštitnih rukavica i maski, zaštitnih odijela, vizira te zaštitnih naočala. Sukladno povratnim informacijama, možemo konstatirati da su se sva biračka mjesta držala propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo“, naglasio je ministar Božinović.

Kroz distribucijski lanac Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, putem Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, dostavio je zaštitnu opremu prema svim korisnicima: zdravstvenim ustanovama, ustanovama socijalne skrbi, operativnim snagama sustava civilne zaštite, policiji, oružanim snagama, carini, pravosuđu, prometu, inspekciji, kao i drugima koji su provodili mjere zaštite zdravlja od bolesti COVID-19. Tako je od početka korona krize do danas podijeljeno je više od 26,7 milijuna komada različite zaštitne opreme.

„Inspektori civilne zaštite i službenici policije i nadalje svakodnevno provode nadzor noćnih klubova. Provedeno je ukupno 699 nadzora, pri čemu se 85 % klubova pridržavalo preporučenih mjera. U drugom tjednu nadzora uočen je pozitivan trend pridržavanja propisanih mjera te discipliniranosti samih građana“, zaključio je ministar Božinović.

Epidemiološka žarišta rješavaju se na lokalnim razinama, sukladno uputama lokalnih stožera civilne zaštite, koje se najviše odnose na poštivanje propisanih mjera na svadbenim i sličnim javnim okupljanjima. U tom smislu Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite, razmatra mjere koje se eventualno mogu primijeniti kao dodatne mjere vezane za tu vrstu okupljanja te ulazaka u Republiku Hrvatsku i drugih epidemioloških mjera koje bude trebalo razmotriti. 

Pisane vijesti