​Na sjednici Vlade o sanaciji Bjelovarsko-bilogorske županije nakon olujnog nevremena

Slika /2022/9/ministar vlada- 14.9.2022.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović uvodno je iznio podatke o žurnoj pomoći koju je olujnim nevremenom pogođenoj županiji uputilo Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite

Jedna od točaka dnevnog reda današnje, 156. sjednice Vlade Republike Hrvatske, bila je sanacija nastalih šteta prouzročenih olujnim nevremenom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 15. rujna ove godine.

Uz prikaz prijedloga rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna, resorni ministri detaljno su predstavili prijedloge odluka o dodjeli sredstava za pomoć olujnim nevremenom pogođenoj županiji u općem smislu. Mjere se odnose na ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode, ali i sanaciju šteta nastalih na cestama, te odluke o nabavi i korištenju robe strateških robnih zaliha.

Uvodnu, opću informaciju u vezi sa sanacijom nastalih šteta iznio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, precizno navevši žurno upućenu pomoć u opremi i ljudstvu.

„Tijekom olujnog nevremena koje je 15. rujna 2022. pogodilo Bjelovarsko-bilogorsku županiju i prouzročilo veliku materijalnu štetu, Ministarstvo unutarnjih poslova je s ciljem ublažavanja i otklanjanja posljedica, žurno reagiralo te je isti dan Bjelovarsko – bilogorskoj županiji pružilo pomoć za potrebe otklanjanja posljedica jakog nevremena u opremi i ljudstvu ukupne protuvrijednosti 323.487,00 kuna, odnosno u suradnji s Hrvatskim vodama, poslalo žurnu pomoć u vidu konvoja s opremom, u vrijednosti od 304.500,00 kuna“. – iznio je potpredsjednik i ministar Božinović.

Također je nadodao kako je na lokaciju upućeno i 14 profesionalnih i mobiliziranih pričuvnih pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji su sanirali oštećene krovove kuća, za što je utrošeno 18.987,00 kuna.

Pisane vijesti | Poslovni i financijski izvještaji | Okoliš