Nabava specijalizirane opreme za nadzor državne granice – sustavi mobilnih termovizijskih kamera na prikolicama i terenska vozila

Slika /2023/1/logotip_schengen_800x600.jpg
FOTO: Ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije je 28. veljače 2023. godine donijela Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nabava specijalizirane opreme za nadzor državne granice - sustavi mobilnih termovizijskih kamera na prikolicama i terenska vozila“ u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike (BMVI).

Nabavom deset prikolica s termovizijskim kamerama te vučnih terenskih vozila doprinijet će se daljnjem osiguravanju visoke razine unutarnje sigurnosti Europske unije, odnosno poduprijet će se djelotvorno europsko integrirano upravljanje na vanjskim granicama radi olakšavanja zakonitih prelazaka granice, sprečavanja i otkrivanja nezakonitog useljavanja i prekograničnog kriminaliteta te djelotvornog upravljanja migracijskim tokovima.

Ukupna vrijednost projekta „Nabava specijalizirane opreme za nadzor državne granice - sustavi mobilnih termovizijskih kamera na prikolicama i terenska vozila“ iznosi 7.000.000,00 €, od čega je 75% sufinancirano sredstvima Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike, dok je 25% sredstava osigurano iz Državnog proračuna.
 

Pisane vijesti | Nabava